Info Fingerpractise: Superman

Oefening: Stretch Exercise

Deze drie oefeningen klinken heel mooi met een beetje een klassieke touch. Ze helpen je om je handen sterker en om de vingers meer spreiding of “reach” te geven.
Bij oefening 1 speel je een kwint en schuif je iedere keer een vinger één vakje terug. Langzamerhand worden de vakjes groter dus leren je vingers zich spelenderwijs meer spreiden.
Bij oefening 2 gebruik je drie vingers. Ook nu schuif je steeds één vinger naar achteren. Een waarschuwing is hier wel op zijn plaats. Forceer niets en stop als je teveel je vingers en dus je hand belast!
Dat geldt zeker voor oefening 3 waarbij je alle vier vingers steeds één vakje naar achteren schuift. Heb je alle drie oefeningen gespeeld dan is je linkerhand soepel en warm geworden van deze Superman warming up.

Oefeningen voor de voet

Probeer om tijdens de oefeningen je voet te gebruiken.

  • Voet op elke tel: 1-2-3-4 (ook bij 8ste nootjes)
  • Voet op tel 1 en 3
  • Voet op tel 2 en 4
  • Voet op tel 2 en 3
  • Voet op tel 1 en 4
  • Combinatie van deze voet-oefeningen: 1-2-3-4 / 1-3 / 2-4 / 2-3 / 1-4

SUPERMAN

Superman, ook wel 'De Man van Staal' genoemd, is een superheld die zijn eerste verschijning maakte in de Amerikaanse Action Comics uit 1938. Hij is als stripfiguur de eerste superheld die bovenmenselijke krachten bezit en lanceerde hiermee een genre waarin meer superhelden volgden, zoals Batman en Wonder Woman.  Zijn alter ego is Clark Kent. Sindsdien is Superman een van de populairste en bekendste comic-figuren aller tijden geworden en wordt hij vaak gezien als een cultureel icoon van Amerika.

 

SUPERKRACHT

In de oudste strips waren Supermans krachten nog beperkt. Hij was sterker dan een gemiddeld mens (hij kon een auto optillen), kon hard rennen en zeer ver en hoog springen. In de huidige continuïteit van de strip beschikt Superman over een veel groter arsenaal aan krachten. Hij kan nu bijvoorbeeld vliegen, door de meeste materialen heen kijken (alleen met lood heeft hij moeite), hittestralen afvuren uit zijn ogen, heeft bovenmenselijk sterke zintuigen, en kan dingen bevriezen met zijn adem. Supermans spierkracht en onkwetsbaarheid zijn eveneens vergroot. Zo kan hij tegenwoordig bergen verpulveren, een nucleaire explosie weerstaan en overleven in de ruimte zonder zuurstof of ruimtepak. Ook de bron van Supermans krachten is in de loop der jaren veranderd naarmate hij meer krachten kreeg. Een veel gebruikte verklaring is dat Superman zijn krachten dankt aan de Aardse zon. De zon van Krypton was een rode zon, maar die van de Aarde een gele. Onder invloed van een gele zon krijgen Kryptonianen superkrachten. Supermans krachten worden vaak omschreven als “sneller dan een kogel, en sterker dan een locomotief”.

Superman