Warming up - Spiderwoman

Info Fingerpractise: Spiderwoman

Spider Woman - Ascending Arpeggio

Deze arpeggio oefening klinkt als een klassieke etude. Zoals Spider Woman tegen muren opklimt zo vlieg jij door deze akkoorden heen. ( F-D/G-E/A-Fis/B-F etc.) Probeer zowel met je plectrum, met je vingers en eventueel ook een keer alleen maar met de duim. Ook tappen met alleen de linkerhand zorg voor en snelle doeltreffende warming up.
Tip! Gitarist Pat Metheny neemt zeker twee uur! de tijd om zich op te warmen voor ieder concert. Daarnaast steekt hij beide handen zeker 5 minuten onder een warme kraan. Ook topsporters nemen ruimschoots de tijd om hun lichaam op te warmen en zich zo voor te bereiden op een topprestatie.
Improviseren is natuurlijk ook topsport!

Oefeningen voor de voet

Probeer om tijdens de oefeningen je voet te gebruiken.

  • Voet op elke tel: 1-2-3-4 (ook bij 8ste nootjes)
  • Voet op tel 1 en 3
  • Voet op tel 2 en 4
  • Voet op tel 2 en 3
  • Voet op tel 1 en 4
  • Combinatie van deze voet-oefeningen: 1-2-3-4 / 1-3 / 2-4 / 2-3 / 1-4

Superwoman

Jessica Drew alias Spider-Woman is een fictieve superheldin uit de strips van Marvel Comics. Ze verscheen voor het eerst in Marvel Spotlight (februari 1977). Hoewel ze een tijdje populair was in de jaren 70 van de 20e eeuw (ze had zelfs een eigen serie genaamd Spider-Woman die 50 delen liep), raakte ze uiteindelijk haar krachten kwijt, waarna de Spider-Woman identiteit door anderen werd overgenomen. Recentelijk is ze echter teruggekeerd en is nu lid van de Avengers. Op jonge leeftijd werd Jessica  blootgesteld aan een dodelijke dosis straling. Om haar te redden, injecteerde haar vader haar met een experimenteel serum gebaseerd op het bloed van spinnen. Omdat het serum niet leek te werken, riep hij de hulp in van de maker: Herbert Wyndham, de man die later bekend zou komen te staan als de High Evolutionary. Hij plaatste haar in een “genetische versneller”. Terwijl ze in de versneller verbleef, werd ze maar heel langzaam ouder. Toen ze tientallen jaren later uit de machine tevoorschijn kwam, was ze nog maar 17. Al snel bleek dat het spinnenserum gecombineerd met haar verblijf in de gentische versneller een uniek effect had.

 

SUPERKRACHT

Gedurende de tijd dat ze haar gave om bio elektrische energie te genereren ontdekte, ontdekte ze  ook haar dat haar andere superkrachten. Ze bezat bovenmenselijke kracht en wendbaarheid plus de kracht om op muren te kruipen.

Spiderwoman