Warming up - Spiderman

Info Fingerpractise: Spiderman

Oefening: De Spin

In het Spaans heet deze oefening El Aragna (de spin). Dat past inderdaad heel goed hierbij. Onze vingers kruipen als een chromatische spin in de 1e vier vakjes omhoog en omlaag.
Om deze oefening echt goed uit te voeren moet je terwijl je het ene octaaf speelt, het volgende octaaf al actief voorbereiden met de twee andere vingers.
Heb je alle drie oefeningen gespeeld dan is je linkerhand soepel en warm geworden van deze Spiderman warming up.

Oefeningen voor de voet

Probeer om tijdens de oefeningen je voet te gebruiken.

  • Voet op elke tel: 1-2-3-4 (ook bij 8ste nootjes)
  • Voet op tel 1 en 3
  • Voet op tel 2 en 4
  • Voet op tel 2 en 3
  • Voet op tel 1 en 4
  • Combinatie van deze voet-oefeningen: 1-2-3-4 / 1-3 / 2-4 / 2-3 / 1-4

SPIDERMAN

Spider-Man, bekend als Peter Benjamin Parker, is een superheld uit de gelijknamige comicserie van Marvel Comics. Hij deed zijn intrede in de stripwereld in het blad 'Amazing Fantasy in 1962.

 

SUPERKRACHT

Op een dag, tijdens een schoolexcursie naar een laboratorium, werd Peter gebeten door een radioactief bestraald spinnetje. Al gauw had hij door dat de spinnenbeet een uniek effect op hem had. Terwijl hij naar huis liep, liep hij door een onbekende achterbuurt in de stad waar hij werd lastig gevallen door een ongure bende. Toen hij de leden van deze mensen met gemak opzij duwde was Peter geschokt door zijn eigen kracht. Terwijl hij vluchtte voor de bende liep hij in de richting van een snel rijdende auto. Om deze te ontwijken sprong hij 9 meter omhoog en bleef met zijn vingertoppen aan de muur kleven. Terwijl hij langs de muur naar beneden klom werd hij toegeroepen door een man beneden in de straat. Toen ontdekte Peter dat hij ook een soort spinneninstinct had dat hem waarschuwde voor gevaar en een perfect gevoel voor evenwicht net als een echte spin.

Spiderman