Arpeggio Etudes - Iron Man

Info Arpeggio Etude: Iron Man

Oefening: Iron Man - Arpeggio Study

Deze  chromatische stijgende en dalende arpeggio oefening over alle zes snaren geeft je handen net als het pantser van Iron Man soepelheid en veel kracht. Je kunt de oefening ook tappen met de linkerhand als je echt een uitdaging wilt hebben.
Je kunt ook twee maten separeren en ze een X aantal keer herhalen. Ook kun je één maat een X aantal keer herhalen en dan verder gaan naar de volgende maat.
Mogelijkheden te over dus.

Oefeningen voor de voet

Probeer om tijdens de oefeningen je voet te gebruiken.

  • Voet op elke tel: 1-2-3-4 (ook bij 8ste nootjes)
  • Voet op tel 1 en 3
  • Voet op tel 2 en 4
  • Voet op tel 2 en 3
  • Voet op tel 1 en 4
  • Combinatie van deze voet-oefeningen: 1-2-3-4 / 1-3 / 2-4 / 2-3 / 1-4

IRON MAN

Tony Stark (Robert Downey Jr.) is een steenrijke ondernemer en uitvinder. Hij was een technisch wonderkind dat op zijn zeventiende afstudeerde aan het MIT en vervolgens op zijn 21ste het bedrijf van zijn vader overnam. Het bedrijf ontwikkelt wapens. Het maakt van hem een zorgeloze multimiljonair en vrouwenverslinder. Als hij wordt ontvoerd in Afghanistan wordt hij gedwongen om een massavernietigingswapen te bouwen. In plaats daarvan bouwt hij met al zijn intelligentie en inventiviteit een hightech, hypermodern harnas om aan zijn gevangenschap te ontsnappen. Na terugkomst in de Verenigde Staten ontdekt Tony een complot dat ernstige gevolgen kan hebben voor de wereldbevolking. Hij besluit om met het speciale Iron Man harnas de wereld te gaan redden...

SUPERKRACHT

Iron Man heeft van nature geen superkrachten, hij ontleent al zijn krachten aan zijn pantser. Het originele harnas dat Stark ontwierp als gevangene van de communisten was grijs, erg groot en log van formaat. Al snel ontwierp hij een beter passend harnas, en verbeteringen zijn een vóórtdurend proces. Het pantser (uitzonderingen daargelaten) bestaat uit miljoenen minuscule eenheden die door enorm sterke magnetische velden als een geheel functioneren; elke eenheid op zich levert energie, kracht, computervermogen etc. Ze ontlenen hun structurele sterkte aan een legering van goud en titanium. De energie van het harnas is afkomstig van zonne-energie, elektrische batterijen en een geïntegreerde generator die kosmische straling absorbeert (Eigenlijk remt de generator passerende deeltjes alleen een heel klein beetje af) als voeding.

Omdat Stark zijn pantser steeds verder verbetert en aanpast verschillen zijn krachten van tijd tot tijd. Het pak geeft Stark bovenmenselijke kracht en liftvermogen (tegenwoordig kan hij ongeveer honderd ton tillen), en stelt hem in staat te vliegen (met een maximumsnelheid van ongeveer negen maal die van het geluid). Het pantser kan andere vormen van energie zoals hitte omzetten in elektriciteit en zelfs elektrische energie direct absorberen om de batterijen op te laden. Het pantser kan geheel luchtdicht worden afgesloten voor missies onder water of in het luchtledige.

Alle systemen van het pantser worden cybernetisch door Tony Stark bestuurd via de speciale helm - het neuro-netwerk neemt zijn hersenimpulsen waar en reageert op zijn gedachten. Via sensoren aan binnen en buitenkant krijgt Tony constant informatie over de status van het harnas. De wapens van het pantser zijn in de loop der tijd veranderd, maar standaard bevat het pantser altijd energiestralen (repulsors) die Iron Man vanuit zijn handschoenen afvuurt, en een "monobeam", een breed-spectrum-laser op zijn borst. Ook een elektromagnetische puls generator, een energieschild, manipulatie van magnetische velden en geluidsgolven zijn bekende wapens van Iron Man.

Iron Man