Chill & Relax – Miles Davis – Interviews

Miles Davis Interviews

Info

Hier vind je een aantal bijzondere interviews met sideman van Jazz trompettist Miles Davis. We hebben hiervoor gekozen omdat voor ons Miles Davis de essentie van improvisatie is. Keer op keer vertelt hij hoe je niet op de automatische piloot moet koersen, maar op je muzikale intuïtie. Twee voorbeelden:

Nadat hij een aantal jaren niet had opgetreden waren er een aantal concerten in Boston geboekt voor zijn nieuwe band. Met o.a. Mike Stern, Marcus Miller, Al Foster en Bill Evans. Toen de band een paar dagen voor de première nog steeds niks had gerepeteerd werden de muzikanten toch wel een beetje nerveus. Of er nog gerepeteerd werd? Het antwoord van Miles was overduidelijk:
“NO! I pay you to rehearse on stage…".

Een ander prachtig voorbeeld hiervan is het gesprek met gitarist John Mclaughlin die in de opname studio een onspeelbare piano partij voor zijn neus krijgt. Het angstzweet breekt hem uit terwijl Miles naar hem toeloopt om te vragen wat hij gaat doen in dit nummer. Mclaughlin antwoord dat hij de partij heel goed wil bekijken en studeren waarop Miles zegt: “Play it like you don’t know how to play the guitar”. Met deze ZEN-achtige uitspraak zet hij Mclaughlin op het juist intuïtieve spoor. John speelt de melodie dan maar in E omdat dat de gitaartoonsoort bij uitstek is. Als de opname klaar is klinkt het werkelijk fantastisch. Het commentaar van Mclaughlin: “Miles found a way to get out of me, what I even didn’t know how to get out of myself….”.

Interviews

Miles Davis - Interview

Miles Davis interview 1987

John Mclaughlin about Miles Davis

Miles Davis according to Herbie Hancock

Herbie Hancock Highlights Early Moments Working with Miles Davis

Chick on the first time he played with Miles

Guitarist Mike Stern on Miles Davis

John Scofield Talks about Playing with Miles Davis

Miles Davis interview with Carlos Santana

How Ron Carter Played it Cool with Miles Davis

Miles Davis - Marcus Miller Fun Talk+Playing Live 'Mr.Pastorius'

Wayne Shorter recalls recording with Miles Davis

Darryl Jones - Bassist (Miles Davis, Rolling Stones, Sting etc..)

Talking Miles Davis

Keith Jarrett about Miles Davis and the Very Slow Beat

Robben Ford Talks about Miles Davis