GYPSY JAZZ WORKSHOP WEEK 2024

De Beukenhof – Biezenmortel, Nederland

Dinsdag 20 februari t/m zondag 25 februari - 2024

Groep GJWW 2023

The Gypsy Jazz Workshop Week was Great, with participants from 10 different Countries.
We are very proud to have been able to pass on our music with all our hearts!

Nuno:

I experienced the most intense Gypsy Jazz time of my life…
And most of all, being able to share some of these moments with wonderful people, new friends, great musicians, and students…

Alexander:

Thanks everyone! It was an honor and we had a tremendous blast! 

Mark:

 

Never ever in my whole life I have felt more warmth, empathy, understanding, sense to relativation as from these wonderful guys!
Henk:

A fantastic week full of interesting point of views, studymaterial, discussions with respect and above all being together with the masters who did a great job with passion and patience and of course all the students.
Alex & Max:

We're coming back in 2024. Wild horses couldn't keep us away!

Jose:

Excelent content, organization and the best vibes!
Björn:

It was a fantastic week and very rewarding for me.
10 out of 10!!!
Roger:

It was a great workshop experience I will remember and will wish to repeat. The highest level of players focused on Gypsy Jazz I have experienced.
Everyone was generous and helpful a great all round experience. 

LEER GYPSY JAZZ VAN TWEE VAN 'S WERELDS MEEST BEROEMDE GYPSY JAZZ SPELERS:
STOCHELO ROSENBERG & PAULUS SCHÄFER.

Afbeelding1

Stochelo Rosenberg

Afbeelding2

Paulus Schäfer

Wij bieden:

  • Een hele week groeps- en individuele lessen door Stochelo Rosenberg & Paulus Schäfer.
  • Ritme-, techniek-, & improvisatielessen door Jan Kuiper & Digmon Roovers.
  • Elke dag swingende jamsessies.
  • Ontmoet andere muzikanten van over de hele wereld!


Kosten: € 1.750,- Inclusief alle lessen, ontbijt, lunch, diner, softdrinks & overnachting (op basis van een enkele kamer).

Waar gaat de Gypsy Jazz Workshop Week over?

.

De kern van alle workshops is Gypsy Jazz, gegeven in groeps- en individuele lessen. Spelers van alle niveaus en stijlen zijn welkom op onze Workshopweek. De vier docenten: Stochelo Rosenberg, Paulus Schäfer, Jan Kuiper en Digmon Roovers leren je alles over melodisch, harmonisch en ritmisch improviseren in Gypsy Jazz, Fusion, Latin, Fingerstyle, Bossa & Jazz.

Wat is improviseren? Het wordt versnelde compositie genoemd, en in zekere zin klopt dat ook.
Improvisatie is een prachtig instrument voor elke muzikant. Als je kunt improviseren, kun je muziek maken met de hele wereld.

Maar! ... Wat gebeurt er als de muziek (zoals vrij gebruikelijk is bij elk Gypsy Jazz-concert...) wordt gespeeld in een Lamborghini-achtig tempo.

  • Wat is jouw antwoord in zo'n muzikale omgeving?
  • Wat als de akkoordenwisselingen bijna elke tel of maat veranderen?
  • Hoe houd je je timing stabiel en ontspannen?
  • Wat zijn de echt mooie noten en melodieën?
  • Wat is inspiratie en hoe kan het worden verbeterd, sterker gemaakt en je helpen om betere muziek en betere solo's te maken?
  • Hoe blijf je steady begeleiden?

Kom langs van: dinsdag 20 februari t/m zondag 25 februari – 2024

Speel mee met de absolute wereldtop op Gypsy Jazz gebied!!

Techniek & Timing

Verbeter je techniek, snelheid en timing.

Nieuwe stijlen & grooves

Gypsy Jazz is een combinatie van andere stijlen.
We zullen veel nieuwe stijlen en grooves aanbieden.

Standards & Voicings

In Gypsy Jazz verschillen de akkoordenschema's van de Jazz-standards.
In deze week hoor je alles over deze andere benadering van harmonie en akkoord substitutie.

Inspiratie & Vrienden

Je ontmoet nieuwe muziekvrienden en deze hele week zal je inspiratie een grote boost geven.

Oefeningen

Oefenen, oefenen, oefenen enz. enz. is het toverwoord voor ons musici.
We zullen je veel nieuw materiaal geven om met plezier en resultaatgericht te oefenen.

Jam met de meesters

Er is volop gelegenheid om samen te spelen met Stochelo en Paulus en de andere docenten, en…. Jam elke dag met de andere cursisten.

JOUW DOCENTEN

Stochelo Rosenberg

Stochelo GJWW

Stochelo Rosenberg wordt beschouwd als een van de beste gitaristen van de Gypsy Jazz, met zijn onberispelijke techniek, grote elegantie en zeer persoonlijke vibrato, een combinatie van virtuositeit en emotie, en combineert het erfgoed van Django met moderne vormen van Jazz, Flamenco, Latin & Pop.

Paulus Schäfer

Paulus GJWW

Paulus Schäfer is vandaag de dag een van de meest getalenteerde Gypsy Jazz-gitaristen van Nederland. Altijd op zoek naar een nieuwe moderne sound. Niet alleen om zijn eigen horizon te verbreden, maar ook voor een meer representatieve Gipsy Jazz sound voor de 21e eeuw.

Jan Kuiper

Jan GJWW

Jan Kuiper is een zeer actieve gitarist die zich in veel muziekstijlen thuis voelt. Hoewel hij de nadruk legt op jazz, geïnspireerd door John McLaughlin, komt hij oorspronkelijk uit de popmuziek. Ook speelt hij veel wereldmuziek en zelfs ingetogen klassiek getinte akoestische gitaarmuziek of Indiase muziek.

Digmon Roovers

Dig GJWW

“De Kick voor mij is om de ander zo goed mogelijk te laten spelen. Mijn motto: gestage grooves. Boem, Tik. Minimaal. Dat is alles wat je nodig hebt. Ritme is alles. Eigenlijk ben ik een drummer op gitaar die baslijnen speelt”

Christiaan van Hemert

christiaan van hemert

Christiaan has played with countless high profile gypsy jazz artists among which are, Mozes Rosenberg, Paulus Schafer, Fapy Lafertin, Tchavolo Schmitt, Roby Lakatos and many others.

De Beukenhof – Biezenmortel, Nederland

Filmpje volgt

Groepsaccommodatie Beukenhof

In het hart van het Brabantse platteland, aan de rand van de Loonse en Drunense duinen, ligt groepsaccommodatie Beukenhof. Het voormalige kapucijnenklooster is een ideale plek gecreëerd voor georganiseerde groepsvakanties, feesten en andere evenementen. De gemoderniseerde accommodatie heeft meerdere compartimenten, zodat groepen van 12 tot 250 personen onderdak kunnen vinden. De prachtige tuin is een oase van rust. Die rust en de verzorgde arrangementen geven het gevoel even niets te hoeven doen. Alles wordt voor je geregeld. Ervaar de rust, ruimte en gastvrijheid van het Brabantse Land. Ontdek het goede leven.

Geschiedenis Kapucijnenklooster:
Het voormalige kapucijnenklooster werd gebouwd in 1919-1920. De plattegrond van het gebouw heeft de vorm van een acht. Het gebouw heeft dus twee binnentuinen. Een binnenplaats werd gebruikt als recreatieruimte en de andere was de begraafplaats van de monniken. Met de komst van de Paters, Broeders en Broeders in 1921 werd in Biezenmortel een universiteit voor filosofie en theologie opgericht. Het complex werd in 1967 verkocht aan de zusters Franciscanessen van Etten-Leur. Het klooster heette toen Beukenhof. Het klooster werd in 1994 verkocht omdat de zusters weer naar Etten-Leur vertrokken. Tegenwoordig heet het nog steeds Beukenhof en doet de locatie dienst als groepsaccommodatie.

Beukenhof
Capucijnenstraat 46,
5074 PJ, Biezenmortel
Nederland

Website: https://www.denieuweklasse.nl/beukenhof/home

GESCHIEDENIS VAN DE GYPSY JAZZ

djangocolor_5050

Django Reinhardt

De grondlegger van de Gypsy Jazz-stijl is de in België geboren Sinti-gitarist Django Reinhardt, die samen met violist Stéphane Grappelli het ensemble "Quintette du Hot Club de France" vormde. Dit ensemble had in de loop van de tijd wisselende ritmesectieleden (meestal twee slaggitaristen en een bassist). Het repertoire bestaat uit Amerikaanse swingnummers als All of Me en It don't mean a thing, en composities van Django zelf, zoals Nuages ​​en Minor Swing. De bezetting is heel kenmerkend voor deze muziekstijl: het zijn allemaal snaarinstrumenten. De rol van de ritmegitarist(en) is zowel ritmisch als harmonisch. Omdat er geen drums zijn, geeft de ritmegitarist de polsslag en slaat vier keer per maat een akkoord aan.

Gypsy jazz kan op elk soort gitaar gespeeld worden, maar veel gitaristen geven de voorkeur aan de Selmer Maccaferri akoestische of een replica van een andere fabrikant. Voor ritmebegeleiding wordt meestal het model "grande bouche" met D-vormig klankgat gebruikt, voor solowerk het model met een kleiner, ovaal klankgat, de "petite bouche". Omdat een gitaar met een hoog volume vereist is, wordt zigeunerjazz meestal gespeeld op een staal snarige gitaar die wordt aangeslagen met een plectrum. Het karakteristieke, pompende geluid van de begeleidende gitarist heet ‘pompe manouche’.

Heb je vragen? We horen het graag van je!
fivegreatguitars@gmail.com

Contactformulier

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Vink de captcha aan om te bevestigen dat je geen robot bent.

Contact

mail algemeen: fivegreatguitars@gmail.com

Oprichter en artistiek directeur
Jan Kuiper
mobiel: 06-13607111
mail: jankuiper1@gmail.com

KVK 02077272
Saaxumhuizerweg 2
9957NH, Saaxumhuizen

Nieuwsbrief