GUITAR GYM

GUITAR GYM is de super toegankelijke internet gitaarschool van de Five Great Guitars gebaseerd op improvisatie.
Topgitaristen Jan Kuiper & Digmon Roovers bieden op een eenvoudig manier, met heel veel humor! een groot scala aan mogelijkheden om spelenderwijs, alle facetten van het gitaarspelen en improvisatie onder de knie te krijgen.

Wat kan je van ons verwachten?

Wij bieden

  • Instructie lessen met uitgebreide achtergrond informatie.
  • Improvisatie technieken uit iedere denkbare muziekstijl.
  • Fingerstyle en solo gitaar spelen.
  • One Minute Guitar Tip lessen,
  • "Meespeel" Liedjes,
  • Gitaar Work Out lessen.

Wij werken met

De meest toegankelijke, holistische en geavanceerde methode om improvisatie te leren.

Wij hanteren

Een unieke serie oefeningen om een perfecte timing te ontwikkelen in combinatie met jouw persoonlijke speelstijl.

Wij besteden extra veel aandacht

Aan spiritualiteit, geestelijke en fysieke gezondheid en bewustwording als mens, musicus en gitarist.

Wij ondersteunen waar nodig

Met persoonlijke begeleiding, coaching en advies op maat.

Wij hechten veel waarde aan

Gehoortraining, training en timing. Twee onontbeerlijke ingrediënten om goed creatief en ontspannen te kunnen improviseren.

Daarom krijg je van ons

Een gratis abonnement op het gehoortraining programma EARZ.

Improvisatie, de basis van de GUITAR GYM.

Improvisatie heeft eigenlijk niet zo veel maken met wat je speelt. Het gaat er veel meer om hoe en waarom je iets speelt. Het is een mindset, een “way of life”. Het is een andere manier van muziek maken. Het is meer ”spelen” met muziek. Het is hoe jij leeft, ademt, lacht, huilt, verandert, vrijheid neemt en geeft. Wie jij werkelijk bent uitgedrukt in klank en ritme.

De GUITAR GYM leert je op allerlei manieren en niveaus hoe je kunt gitaarspelen. Echter! Waar de GUITAR GYM vooral over gaat is IMPROVISATIE. En dat gaat veel verder dan alleen maar de technische kant van muziek. Daarom bieden wij ook hier informatie over bijv. meditatie, yoga, boeddhisme, spiritualiteit en vooral improvisatie. Kortom een totaal andere manier van omgaan met wat muziek eigenlijk is. We laten daarom ook veel collega musici en gitaristen aan het woord die allemaal vertellen wat voor hun de diepere betekenis is van improvisatie, muziek maken, muziek als verlengstuk van wie jij bent, hoe jij leeft en ademt enz...

Welkom in de GUITAR GYM!
De beste manier om naast een bijzondere gitarist ook een bijzonder mens te worden!

ROOMS

"Start by doing what's necessary; then do what's possible; and suddenly you are doing the impossible." - Franciscus van Assisi

Het kloppende hart van de GUITAR GYM zijn de 5 ROOMS. Ze bieden je vooral de mogelijkheid om zoveel mogelijk je eigen personal leerroute te kiezen. Dat begint bij de INTAKE. Daar kun je al een duidelijke keuze maken waar jouw persoonlijke interesse het meest naar uit gaat. De WARMING UP is bedoeld om je linker en rechterhand op heel veel verschillende manieren te trainen en soepeler te maken. In de WORK OUT vind je alle lessen in de vorm van een bloem met verschillende bloemblaadjes. Iedere denkbare stijl of techniek kun je hier vinden en studeren. Vast onderdeel van iedere les zijn de TALK, DEMO, HARMONIC, MELODIC, RHYTHM & IMPRO GYM. In de COOLING DOWN belichten we vooral de spirituele kant van muziek, meditatie en improvisatie. De CHILL & RELAX Room is om te ontspannen na het studeren en oefenen. Hier vind je veel achtergrond info over bijv. snaren, plectrums, Fun Facts etc.

SKILLS

Practise what you have to, but play what you love.” - Larry Carlton

Muziek maken, dus ook gitaarspelen betekent voor ons allemaal ook oefenen. Niemand uitgezonderd. Only Practise makes perfect. Maar wat moet je precies oefenen, om wat, waar en hoe in de muziek te gebruiken. Onze vele SKILLS wijzen je de weg. We gebruiken 5 overzichtelijke thema’s waar je heel snel maar vooral heel eenvoudig je muzikale spieren kunt trainen en verbeteren. In de PLAY ALONG oefen je vooral het samenspelen. Bij de SCALES & CHORDS vertellen we je alles over wat hun relatie is en hoe je ze het meest optimaal kunt gebruiken. In de FINGERSTYLE afdeling vertellen we je alle geheimen van de gitaar als solo instrument. Hoe kun je jouw gitaar als een piano laten klinken! THEORY helpt je uiteindelijk vooral om de grote(re) verbanden te zien. De SKILLS zijn een zeer bruikbare aanvulling en uitbreiding op de verschillende ROOMS.

SPECIALS

"The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched - they must be felt with the heart." - Helen Keller

Bij de SPECIALS nodigen we in ieder geval veel van onze collega gitaristen uit om te vertellen en te demonstreren wat hun specifieke speelstijl en technieken zijn. Hier vind je ook een serie GUITAR POWER workshops allemaal gebouwd rond één specifiek thema. Heb je vragen, wil je Personal Coaching, of een individuele les, alles is mogelijk bij de Q&A afdeling. We organiseren geregeld Live ZOOM sessies voor alle GUITAR GYM Members. Op die manier bouwen we onze eigen GUITAR GYM Community. Uiteindelijk willen we natuurlijk ook en vooral “real life” Specials gaan organiseren. Denk aan een GUITAR GYM zomerweekend op Ameland of een exclusieve GUITAR GYM gitaarweek in Griekenland, speciale Five Great Guitars themadagen en nog veel meer.

Stay Tuned - Nieuwsbrief

Op dit moment wordt er gewerkt aan de inhoud van de Guitar Gym.
Wil je op de hoogte blijven?