GUITAR GYM

Welkom in de GUITAR GYM!
De beste manier om naast een bijzondere gitarist ook een bijzonder mens te worden!

GUITAR GYM is de super toegankelijke internet gitaarschool van de Five Great Guitars gebaseerd op improvisatie.
Topgitaristen Jan Kuiper & Digmon Roovers bieden op een eenvoudig manier, met veel humor! een groot scala aan mogelijkheden om spelenderwijs, alle facetten van het gitaarspelen en improvisatie onder de knie te krijgen.

Wat kan je van ons verwachten?

Wij bieden o.a.

  • Video Instructie lessen met uitgebreide achtergrond informatie.
  • Improvisatie technieken uit iedere denkbare muziekstijl.
  • Fingerstyle en solo gitaar spelen.
  • One Minute Guitar Tip lessen.
  • Heel veel meespeel liedjes.
  • Gitaar Work-out oefeningen: harmonisch, melodisch & ritmisch!
  • En veel meer...

Wij werken met

De meest toegankelijke, holistische en geavanceerde vorm om improvisatie te leren.

Wij hanteren

Een unieke serie oefeningen om een perfecte timing te ontwikkelen in combinatie met jouw persoonlijke speelstijl.

Wij besteden extra veel aandacht

Aan spiritualiteit, geestelijke en fysieke gezondheid en bewustwording als mens, musicus en gitarist.

Wij ondersteunen waar nodig

Live Question & Answer via Zoom.

Wij hechten er veel waarde aan

Dat jij op een natuurlijke manier, ontspannen en vooral met veel plezier leert improviseren.

 

Uiteraard vind je ook basis-oefeningen voor op de gitaar. Denk daarbij aan slagjes, basisakkoorden, fingerstyle-patronen en heel veel liedjes!

Improvisatie, de basis van de GUITAR GYM.

Improvisatie heeft eigenlijk niet zo veel maken met wat je speelt. Het gaat er veel meer om hoe en waarom je iets speelt. Het is een mindset, een “way of life”. Het is een andere manier van muziek maken. Het is meer ”spelen” met muziek. Het is hoe jij leeft, ademt, lacht, huilt, verandert, vrijheid neemt en geeft. Wie jij werkelijk bent uitgedrukt in klank en ritme.

De GUITAR GYM leert je op allerlei manieren en niveaus hoe je kunt gitaarspelen. Echter! Waar de GUITAR GYM vooral over gaat is IMPROVISATIE. En dat gaat veel verder dan alleen maar de technische kant van muziek. Daarom bieden wij ook hier informatie over bijv. meditatie, yoga, boeddhisme, spiritualiteit en vooral improvisatie. Kortom een totaal andere manier van omgaan met wat muziek eigenlijk is. We laten daarom ook veel collega musici en gitaristen aan het woord die allemaal vertellen wat voor hun de diepere betekenis is van improvisatie, muziek maken, muziek als verlengstuk van wie jij bent, hoe jij leeft en ademt enz...

ROOMS

"Start by doing what's necessary; then do what's possible; and suddenly you are doing the impossible." - Franciscus van Assisi

Het kloppende hart van de GUITAR GYM zijn de 5 ROOMS. Ze bieden je vooral de mogelijkheid om zoveel mogelijk je eigen personal leerroute te kiezen. Dat begint bij de INTAKE. Daar kun je al een duidelijke keuze maken waar jouw persoonlijke interesse het meest naar uit gaat. De WARMING UP is bedoeld om je linker- en rechterhand op heel veel verschillende manieren te trainen en soepeler te maken. In de WORK OUT vind je alle lessen in de vorm van een bloem met verschillende bloemblaadjes. Iedere denkbare stijl of techniek kun je hier vinden en studeren. Vast onderdeel van iedere les zijn de TALK, DEMO, HARMONIC, MELODIC, RHYTHM & IMPRO GYM. In de COOLING DOWN belichten we vooral de spirituele kant van muziek, meditatie en improvisatie. De CHILL & RELAX Room is om te ontspannen na het studeren en oefenen. Hier vind je veel achtergrond info over bijv. snaren, plectrums, Fun Facts etc.

SKILLS

Practise what you have to, but play what you love.” - Larry Carlton

Muziek maken, dus ook gitaarspelen betekent voor ons allemaal ook oefenen. Niemand uitgezonderd. Only Practise makes perfect. Maar wat moet je precies oefenen, om wat, waar en hoe in de muziek te gebruiken. Onze vele SKILLS wijzen je de weg. We gebruiken 5 overzichtelijke thema’s waar je heel snel maar vooral heel eenvoudig je muzikale spieren kunt trainen en verbeteren. In de PLAY ALONG oefen je vooral het samenspelen. Bij de SCALES & CHORDS vertellen we je alles over wat hun relatie is en hoe je ze het meest optimaal kunt gebruiken. In de FINGERSTYLE afdeling vertellen we je alle geheimen van de gitaar als solo instrument. Hoe kun je jouw gitaar als een piano laten klinken! THEORY helpt je uiteindelijk vooral om de grote(re) verbanden te zien. De SKILLS zijn een zeer bruikbare aanvulling en uitbreiding op de verschillende ROOMS.

SPECIALS

"The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched - they must be felt with the heart." - Helen Keller

Bij de SPECIALS nodigen we in ieder geval veel van onze collega gitaristen uit om te vertellen en te demonstreren wat hun specifieke speelstijl en technieken zijn. Hier vind je ook een serie GUITAR POWER workshops allemaal gebouwd rond één specifiek thema. Heb je vragen, wil je Personal Coaching, of een individuele les, alles is mogelijk bij de Q&A afdeling. We organiseren geregeld Live ZOOM sessies voor alle GUITAR GYM Members. Op die manier bouwen we onze eigen GUITAR GYM Community. Uiteindelijk willen we natuurlijk ook en vooral “real life” Specials gaan organiseren. Denk aan een GUITAR GYM zomerweekend op Ameland, een exclusieve GUITAR GYM gitaarweek in Biezenmortel, Brabant, speciale Five Great Guitars themadagen en nog veel meer…!

STAGES

“My whole life has been one big improvisation” - Clint Eastwood

 

Bij de stages gaan we je zoveel mogelijk helpen, om improvisatie spelenderwijs te leren, in iedere denkbare muzikale omgeving. Zie het als een speeltuin, met verschillende toestellen. We helpen je met het toepassen van de kennis en vaardigheden die je in de Rooms, bij de Skills en bij de Specials hebt geleerd om ze nu ook echt toe te kunnen passen in een muzikale omgeving. Waar begin je mee, hoe bouw je een mooie solo op, op welke plek op de hals kun je het beste beginnen. Welke ritmes gebruik je tijdens je solo, hoe combineer je jouw linker en rechterhand. Welke plectrum techniek is het best voor jouw speelstijl etc. etc. Dit en nog veel meer komt aan bod in de verschillende Stages!

Contactformulier

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Vink de captcha aan om te bevestigen dat je geen robot bent.

Contact

mail algemeen: fivegreatguitars@gmail.com

Oprichter en artistiek directeur
Jan Kuiper
mobiel: 06-13607111
mail: jankuiper1@gmail.com

KVK 02077272
Saaxumhuizerweg 2
9957NH, Saaxumhuizen

Nieuwsbrief