Cooling Down Collect

Welkom bij de Cooling Down

Algemene info

In deze Cooling Down - Room kun je alles leren over Yoga en Meditatie.
Muziek bestaat uit twee onderdelen: Geluid en stilte. Die stilte  vormt de achtergrond voor de melodie en het ritme.
Die stilte is ondeelbaar. Ze is één. Muziekklanken bestaan echter wel uit twee onderdelen. Het mannelijke deel: Ritme en het vrouwelijke deel: Melodie (en de akkoorden).

Yoga en Meditatie zijn beiden wegen naar diezelfde stilte. Yoga richt zich vooral op het fysieke lichaam. Meditatie is vooral gericht op het verstillen van onze geest en onze gedachten. Onze geest is namelijk het onzichtbare deel van ons fysieke lichaam, en ons fysieke lichaam is het zichtbare gedeelte van onze geest.

Je kunt hier alles leren over het beheersen van je geest, je adem en je lichaam. In de TALKS geven wij je nog meer nuttige achtergrond informatie. Wij beiden hebben ontdekt dat Yoga en Meditatie ook zeer nuttig en inspirerend zijn om goed, onbevangen en vooral spontaan te kunnen improviseren.
Er zijn veel bekende musici en gitaristen die ook deze weg van Yoga en Meditatie volgen. O.a. Gitaristen John Mclaughlin, Carlos Santana en Pat Martino. Maar ook pianisten Herbie Hancock, Keith Jarrett en saxofonist Wayne Shorter volgen deze weg.
En wat denk je van: Beatles, Madonna, Sting, Anthony Kiedis (Red Hot Chilli Peppers), Adam Levine (Maroon 5)
Miley Cyrus, Britney Spears, Justin Timberlake, Pink, Lady Gaga, Beyoncé, Alicia Keys.

 

Hier vind je vier grote inspiratie bronnen van Digmon en Jan.

YOGA.

Hier maak je kennis met de in Houston woonachtige Yoga leraar Robert Boustany.

TALK

Bhagwan Sri Rajneesh ook wel Osho genoemd.

MEDITATIE

Er bestaat heel veel onduidelijkheid over het begrip Meditatie of Mindfulness.

ZEN

is de Japanse vorm van het Boeddhisme.

Hier maak je kennis met de in Houston woonachtige Yoga leraar Robert Boustany. www.pralayayoga.com Hij vertelt en demonstreert over de essentie van Yoga. Houding en Meditatie. TIP! op You Tube vind je nog veel meer lessen en workshops van hem.

Robert Boustany is een Yoga Master.  Jan heeft al jarenlang les van hem als hij jaarlijks naar Nederland komt. Hij heeft een fenomenaal inzicht hoe ons lichaam en onze geest onverbrekelijk met elkaar verbonden zijn. Toen hij een paar jaar geleden een workshop in Leeuwaren gaf hebben wij voor de muziek gezorgd. Een fantastische ervaring!

yoga robert 2
Robert, Jan en Dig
yoga robert 3

Robert Boustany: 'Every answer is inside you...'

Robert Boustany on Healing / Yoga Therapy.

Robert Boustany Pralaya Yoga Demo.
Een korte demo van de mogelijkheden van Pralaya Yoga.

Pralaya yoga - strengthen quadriceps.
Practice with Robert Boustany.

Bhagwan Sri Rajneesh ook wel Osho genoemd. Zijn vele, vele talks en boeken zijn voor ons een grote inspiratiebron. TIP! Op Netflix kun je de prachtige documentaire Wild, Wild Country vinden over zijn verblijf in de USA.

OSHO - Wonder If This Could Be Love?

OSHO - There Is No Tomorrow

In the Beginning there was Silence.

OSHO - The most magical word is fuck!

Bekijk het filmpje via de link:
https://youtu.be/Bdgi6PAtH1Q

Er bestaat heel veel onduidelijkheid over het begrip Meditatie of Mindfulness. Kortweg zou je kunnen zeggen dat alles wat je met liefde en aandacht doet zonder gedachten of nadenken is Meditatie. Hier kun je een aantal vormen van Meditatie zien die je misschien niet meteen met Meditatie associeert en informatie over hoe je nou precies moet mediteren.

Meditation Is Easier Than You Think.

In deze video legt Mingyur Rinpoche uit wat de essentie van meditatie is. Hij verteld over de meest voorkomende misverstanden over hoe je meidtatie moet oefenen. Hij geeft ook een aantal tips om Meditatie in je dagelijkse leven te integreren.

The Art of Balancing Stones.

The longest free solo slackline ever!


The Power of Concentration & Balance

Zen is de Japanse vorm van het Boeddhisme. Het mooie ervan is dat je tijdens je ZEN studie je maar één houding beoefend. Namelijk zitten of ZAZEN. ZEN is een heel praktische weg om Verlichting of Satori te bereiken. Het is ook een hele zware weg want het vereist veel geduld, veel compassie en volharding.

Wat is Zen?

Wat is dit leven?

29 Rules to Live By From Zen Masters.

Wat is ZEN? Shunryu Suzuki Roshi vertelt precies hoe het zit!