Welkom Login bij de Cooling Down - Algemene info

Welkom bij de Cooling Down

Algemene info

In deze Cooling Down - Room kun je alles leren over Yoga en Meditatie.
Muziek bestaat uit twee onderdelen: Geluid en stilte. Die stilte  vormt de achtergrond voor de melodie en het ritme.
Die stilte is ondeelbaar. Ze is één. Muziekklanken bestaan echter wel uit twee onderdelen. Het mannelijke deel: Ritme en het vrouwelijke deel: Melodie (en de akkoorden).

Yoga en Meditatie zijn beiden wegen naar diezelfde stilte. Yoga richt zich vooral op het fysieke lichaam. Meditatie is vooral gericht op het verstillen van onze geest en onze gedachten. Onze geest is namelijk het onzichtbare deel van ons fysieke lichaam, en ons fysieke lichaam is het zichtbare gedeelte van onze geest.

Je kunt hier alles leren over het beheersen van je geest, je adem en je lichaam. In de TALKS geven wij je nog meer nuttige achtergrond informatie. Wij beiden hebben ontdekt dat Yoga en Meditatie ook zeer nuttig en inspirerend zijn om goed, onbevangen en vooral spontaan te kunnen improviseren.
Er zijn veel bekende musici en gitaristen die ook deze weg van Yoga en Meditatie volgen. O.a. Gitaristen John Mclaughlin, Carlos Santana en Pat Martino. Maar ook pianisten Herbie Hancock, Keith Jarrett en saxofonist Wayne Shorter volgen deze weg.