Chill & Relax – Guitar Heroes

Chill & Relax - Guitar Heroes

Info

Hier vind je een overzicht van Guitar Heroes. De meesten zul we je wel kennen. Wat ze met jou en ons beiden gemeen hebben dat ze allemaal met zes snaren hun muzikale levensverhaal vertellen. We hebben ons behoorlijk moeten beperken en daarom een selectie gemaakt van één filmpje per gitarist. Mocht je geraakt worden of interesse krijgen hierdoor ga dan verder op zoek.

Let op. De selectie is absoluut niet compleet. De meeste gitaristen zijn vooral bekend geworden vanuit de elektrische versterkte muziek. Sommigen spelen alleen maar akoestisch op een kamermuziekvolume niveau (o.a. klassiek en flamenco). De meesten spelen echter op hoge volumes met veel versterking, veel sustain en effecten.
Wat ook leuk is om te vertellen dat de meesten goede improvisatoren zijn die groot zijn geworden in een periode waarin de muziek vooral door bands werd gemaakt.

Sommigen hebben we ook real life ontmoet! O.a. Pat Metheny, John Mclaughlin, Mike Stern, Bireli Lagrene, Corrado Rustici, Guthrie Govan, John Scofield en Vicente Amigo. Wat ook mooi is om te zien dat sommigen in één specifieke stijl bekend zijn geworden terwijl anderen voortdurend zichzelf hebben vernieuwd en nog steeds aan het veranderen zijn. Een ander kenmerk bij deze groep is dat ze naast instrumentalist ook allemaal componist zijn.

Guitar Heroes

Pat Metheny

John Mclaughlin

Mike Stern

Pat Martino

George Benson

Peter Green

Lyndsey Buckingham

Jimi Hendrix

Nile Rodgers

Bireli Lagrene

Carlos Santana

Eric Clapton

J.J.Cale

Brian May

Corrado Rustici

Ritchie Blackmore

Jeff Beck

Mark Knopfler

Paul Kossof

Steve Lukather

Rory Gallagher

Guthrie Govan

Kaki King

David Bowie

Prince

Paco de Lucia

Sabicas

Vicente Amigo

Allan Holdsworth

Joni Mitchell