Wolferine

Arpeggio Etudes - Wolferine

Info Arpeggio Etude: Wolferine

In tegenstelling tot de ongelooflijke oerkracht,  woestheid en energie van Wolferine is de sfeer van deze oefening is melancholiek, contemplatief en heel rustig. Het past heel goed bij het begin van de film Wolferine. Als Wolferine (gespeeld door Hugh Jackman) heel gelukkig is, en samen met zijn vriendin in de bossen woont waar hij werkt als houthakker (lumberjack). Je ziet echt fantastische drone shots van de bergen en de bossen.
Deze oefening is vooral bedoeld om je upstroke sterker te maken. Elke eerste achtste is een upstroke. Daarna drie downstrokes achter elkaar, dan weer een upstroke, drie downstrokes enz. enz. Als je het liedje goed kunt spelen in één van drie versies probeer dan ook eens om het hele liedje één achtste naar voren te schuiven. Je begint dan met een upstroke als opmaat! Een hele mooie uitdaging!

Oefeningen voor de voet

Probeer tijdens de oefeningen je voet te gebruiken.

  • Voet op elke tel: 1-2-3-4 (ook bij 8ste nootjes)
  • Voet op tel 1 en 3
  • Voet op tel 2 en 4
  • Voet op tel 2 en 3
  • Voet op tel 1 en 4
  • Combinatie van deze voet-oefeningen: 1-2-3-4 / 1-3 / 2-4 / 2-3 / 1-4

WOLFERINE

Wolverine, geboren James Howlett, maar meer bekend als Logan, is een fictieve superheld uit de comics van Marvel Comics. Hij is al lid geweest van verschillende superheldenteams waaronder de X-Men en de Avengers. Wolverine is de Engelse naam voor het roofdier de veelvraat.

SUPERKRACHT

Wolverine is een mutant. Zijn primaire mutatie is zijn verhoogde genezingsfactor. Hij kan razendsnel regenereren en genezen van voor normale mensen dodelijke verwondingen. Het maakt hem ook tot op zekere hoogte immuun voor gif en ziektes. Oorspronkelijk kon Wolverine alleen snel genezen. Later kreeg hij de gave om zelfs hele organen te regenereren.

Toen Magneto tijdelijk Wolverines adamantium van zijn botten verwijderde steeg Wolverines geneesfactor tot ongekende hoogten. Het bleek dat het adamantium in feite een zwaar gif was voor Wolverines lichaam, waardoor het grootste gedeelte van zijn genezende kracht opging aan het neutraliseren daarvan. Hij was toen zelfs in staat geheel terug te regenereren vanaf zijn skelet. Wolverine wordt dankzij zijn geneesfactor veel minder snel oud dan een gewoon mens. Hij is in de hedendaagse strips toch al zeker over de 100 jaar oud, maar hij heeft nog de kracht en het uiterlijk van een man in de bloei van zijn leven.

Wolverine beschikt dankzij zijn mutatie eveneens over bovenmenselijke zintuigen zoals zicht, gehoor en reuk. Hij kan individuen opsporen door enkel hun geur en perfect zien in een bijna geheel verduisterde omgeving. Hij beschikt ook over bovenmenselijke kracht. Hoewel hij niet zo extreem sterk is als bijvoorbeeld de Hulk, is het bekend dat hij in staat is stalen kettingen te breken. Ook is zijn uithoudingsvermogen vele malen groter dan dat van een gewoon mens. Ten slotte beschikt Wolverine over enkele roofdierachtige trekjes zoals een scherp gebit en drie klauwen aan allebei zijn handen die hij wanneer hij maar wil uit zijn handen kan laten schuiven. Deze klauwen zijn van nature gemaakt van bot en een onderdeel van zijn skelet.

 

Afbeelding1