Storm

Warming up - Storm

Info Fingerpractise: Storm

Deze oefening gebruikt de losse E en B snaar als een soort drone. Met een kleine barre’ van de 1e vinger kun je door te schuiven deze hele oefening met dezelfde vingerzetting spelen. De sfeer is melancholiek en weemoedig. Het voelt een beetje alsof je een Chopin piano sonate op de gitaar aan het spelen bent. Zelfs Storm die door actrice Hale Berry wordt gespeeld zal voor even haar superpower loslaten en ontspannen naar deze mooie warming up voor de rechterhand luisteren. Succes verzekerd!

Oefeningen voor de voet

Probeer tijdens de oefeningen je voet te gebruiken.

  • Voet op elke tel: 1-2-3-4 (ook bij 8ste nootjes)
  • Voet op tel 1 en 3
  • Voet op tel 2 en 4
  • Voet op tel 2 en 3
  • Voet op tel 1 en 4
  • Combinatie van deze voet-oefeningen: 1-2-3-4 / 1-3 / 2-4 / 2-3 / 1-4

Storm

Storm (Ororo) werd geboren in ManhattanNew York, maar toen ze zes maanden oud was verhuisden haar ouders naar CaïroEgypte. Vijf jaar later vernietigde een bom (of een militair vliegtuig dat neerstortte tijdens een bombardement) haar woning, waarbij haar ouders omkwamen. Ororo zat lange tijd gevangen in het ingestorte huis naast haar dode moeder. Deze traumatische ervaring leidde ertoe dat ze een erge vorm van claustrofobie ontwikkelde. Ororo groeide op in de straten van Caïro onder begeleiding van de dief Achmed el-Gibar. Hierdoor is ze vandaag de dag nog steeds een expert in zakkenrollen en sloten openbreken. Een van haar slachtoffers was niemand minder dan Charles Xavier. Hij ontdekte bij deze vluchtige ontmoeting al dat Ororo bijzondere gaven had. Rond haar twaalfde verliet ze Caïro en trok richting Zuid-Afrika. Op deze reis ontdekte ze haar gaven. Uiteindelijk bereikte ze het land van haar voorouders waar ze haar krachten gebruikte om een plaatselijke stam te helpen. Ze gaven haar de status van een godin. Jaren later werd Ororo bij de stam opgezocht door haar oude slachtoffer Charles Xavier, die haar aanbood bij zijn nieuw team van X-Men te komen. Hier nam ze de naam Storm aan.

 

SUPERKRACHT

Storm is een mutant met de gave om het weer te beïnvloeden en te controleren. Als ze haar gave gebruikt gloeien haar ogen altijd op met een wit aura. Ze kan elk type wind, temperatuur, bliksem, storm, ijs, sneeuw en extreme weersomstandigheden zoals tornado’s en orkanen uit het niets oproepen. Haar gaven werken op elke planeet waar ze zich bevindt.

Storm is zelf immuun voor de effecten van het weer. Haar lichaam kan extreme weersomstandigheden weerstaan. Zo stijgt haar lichaamstemperatuur als ze de temperatuur in haar omgeving verlaagt. Daarnaast kan ze via manipulatie van de omgevingstemperatuur de lichaamstemperatuur van anderen verhogen of verlagen. Deze manipulatie van een menselijk lichaam geeft haar de gave om de elektrische energie van de hersengolven van mutanten te absorberen waardoor ze letterlijk hun krachten verliezen.

Via haar krachten kan Storm ook bliksems bundelen tot energiestralen en die via haar handen afschieten. Via windmanipulatie kan ze vliegen met ongelooflijke snelheid. Ze kan er ook andere voorwerpen mee optillen. Zo kan ze hele gebouwen naar een vijand gooien via de wind. Ze is zo in staat veel aanvallen af te slaan. Omdat haar voorouders priesters waren heeft Storm van nature de gave om witte magie te gebruiken, al doet ze dit maar zelden.

Naast het feit dat ze een sterke mutant is, is Storm ook zeer intelligent en een goede strateeg en veldcommandant. Iets wat ze als leider van de X-Men vaak genoeg heeft bewezen. In haar oude leven als dief heeft ze een aantal vaardigheden geleerd die normaal alleen door professionele dieven worden gebruikt. Van Wolverine heeft ze bovendien een hoop vechttechnieken geleerd.

Storm