Psylocke

Arpeggio Etudes - Psylocke

Info Arpeggio Etude: Psylocke

Bij deze oefening gebruik je alleen maar de boven drie snaren. (behalve het slotakkoord) Het klinkt echt superklassiek.
Een mooie warming up voor zowel je rechter als je linkerhand die steeds opschuift met een kleine barré op de bovenste drie snaren.
Wil je nog wat meer uitdaging schuif dan de hele oefening een achtste naar voren. Je oefent op deze manier spelenderwijs je upstroke. Deze gaat tegen de zwaartekracht in en is altijd zwaarder als de downstroke. Hij klinkt ook supermooi als je met je vingers en duim ( pim) het liedje speelt. Afwisseling en voortdurend nieuwe invalshoeken creëren maakt studeren echt veel leuker!

Oefeningen voor de voet

Probeer tijdens de oefeningen je voet te gebruiken.

  • Voet op elke tel: 1-2-3-4 (ook bij 8ste nootjes)
  • Voet op tel 1 en 3
  • Voet op tel 2 en 4
  • Voet op tel 2 en 3
  • Voet op tel 1 en 4
  • Combinatie van deze voet-oefeningen: 1-2-3-4 / 1-3 / 2-4 / 2-3 / 1-4

 PSYLOCKE

Psylocke een fictieve superheldin uit de strips van Marvel Comics, die vooral samenwerkt met Captain Britain en de X-Men. Psylocke werd bedacht door Chris Claremont en Herb Trimpe. Ze verscheen voor het eerst in Captain Britain  (december 1976), een strip die toen alleen in het Verenigd Koninkrijk werd uitgegeven. Ze was oorspronkelijk bedoeld als bij personage voor haar broer Captain Britain. Psylocke is een van de weinige Marvel-superhelden van wie de verjaardag bekend is. In een deel van de originele Captain Britain strip werd onthuld dat ze geboren is in de vroege uren van 23 april. Haar oorspronkelijke geboortejaar was 1956, maar gezien de telkens opschuivende tijdlijn in de Marvel-strips is dit later veranderd.

 

SUPERKRACHT

Psylocke was oorspronkelijk een krachtige telepaat met dezelfde krachten als andere telepaten, zoals Professor XJean GreyRachel Summers en Emma Frost. Ze kon gedachten lezen en beïnvloeden, mentale illusies opwekken en psi-bolts creëren om anderen mentaal te verlammen. Als ze haar krachten gebruikte, verscheen er altijd een aura in de vorm van een vlinder rondom haar gezicht. De exacte oorzaak hiervan is niet bekend. Psylocke kon tevens een gefocuste straal van telepathische energie genaamd de 'psycho-blast' creëren. Ze heeft bionische ogen, die zich kunnen aanpassen aan elke lichtintensiteit.

Ze kan ook met telekinese haar snelheid, kracht en gevechtsvaardigheden vergroten tot bovenmenselijk niveau. Naast al haar telepathische krachten is Psylocke ook een meester in gevechtssporten. Ze is vooral bedreven is in Ninjutsu technieken zoals Taijutsu en Ninjaken.

Psylocke